Lugupeetud külastaja, andmete täies mahus nägemiseks vajate kasutajaõigusi!

Ehitusobjekti kirjeldus või hanke tekst

Selgunud linnakeskuse arhitektuurivõistluse võitjad.

11. mai 2022
Loksa linnavalitsus ja Eesti Arhitektide Liit korraldasid arhitektuurivõistluse eesmärgiga luua Loksa linnale uus keskväljak ning kaasajastada kesklinn tervikuna. Võitjaks tuli arhitektuuribüroo Arhitekt Must ideekavandiga „Lahemaa tsenter“. Töö autorid on arhitektid Alvin Järving, Mari Rass, Ott Alver, Lill Volmer, Katariina Mustasaar ja Luisa Männilaan.
Tugevamates töödes oli tunda, et on arvestatud Loksa omapäraga, on leitud Loksale sobiv mastaap ning kohaldatud jagatud ruumi põhimõtteid. Tugevamates töödes oli õnnestunud koos hoida ja edasi arendada Loksa põnevat ja väga eripalgelistest osadest koosnevat tervikut.
Võidutöö „Lahemaa tsenter“ pakub uueks Loksa keskväljakuks hoonestamata haljasala kultuurimaja ja linnavalitsuse vastas. Keskväljak on planeeritud mõlemale poole Tallinna tänavat, ühendades kaks tänavapoolt ning sidudes jõeääre linnakoega. Avaliku ruumi keskel asetseb rõhutatult keskväljaku sümbolruum. Keskväljak on projekteeritud kohaspetsiifikast juhindudes – väljaku klinkerkatendid loovad seoseid Loksa identiteeti kujundanud tellisetööstusega ning väikevormides kajastub ka Lahemaa loodus: meri, rändrahnud, kõrrelised, seenemetsad.
Töö on teostatav etappides, mis on samuti väga oluline aspekt.
Võidutööd „Lahemaa tsenter“ premeeriti 8000 euroga.
Võistlus korraldati EV 100 „Hea avalik ruum“ jätkuprogrammi raames, mida rahastavad kultuuriministeerium, rahandusministeerium ja kohalikud omavalitsused.
Chevron-expand Näita ajalugu

Objektiga seotud ettevõtted

Tellija
Briefcase
+372 603 1253 linn@loksa.ee
Arhitekt
Briefcase
(+372) 502 95 87 info@arhitektmust.ee
Map-pin

Asukoht

LOKSA, HARJUMAA, Eesti
 LOKSA, Eesti
Hard-hat

Tööd objektil